Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Hittegolf : activatie van het hitteplan, verhoogde waakzaamheid voor de meest kwetsbare daklozen

25/06/2020

Voor onderkoeling hoeven we tijdens de zomer niet te vrezen, maar dit betekent niet dat daklozen vrij zijn van risico’s.

Bij grote warmte bestaat er een reëel gevaar op uitdroging, zeker voor een publiek dat op straat leeft. Sommige mensen van deze risicogroep zijn zo gedestructureerd dat ze niet de evidente maatregelen nemen om zich te beschermen tegen de zon en de warmte door bijvoorbeeld in de schaduw te blijven e.d..

Daarom zorgen wij ervoor dat we op ieder ogenblik ons hitteplan kunnen ontplooien bij onze interventies voor de daklozen.

Bij de activering van het hitteplan doorkruisen onze teams de stad, de parken en  openbare ruimten om flesjes water en fonteinenplannen* te verdelen aan daklozen en ze bewust te maken van de preventieve maatregelen tijdens een hittegolf. Onze teams letten daarbij specifiek op kwetsbaar mensen (bejaarden, daklozen onder invloed van alcohol of geneesmiddelen, …) : nagaan of ze voldoen vocht opnemen en zich beschermen van de zon et de warmte ; en voor de zwaksten zien of ze niet opgenomen willen worden in ons opvangcentrum.

*Download het FONTEINENPLAN van vzw Straatverplegers


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.