Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodhulp voor daklozen

Hittegolf : activatie van het hitteplan, verhoogde waakzaamheid voor de meest kwetsbare daklozen

26/06/2019

Voor onderkoeling hoeven we tijdens de zomer niet te vrezen, maar dit betekent niet dat daklozen vrij zijn van risico’s.

Bij grote warmte bestaat er een reëel gevaar op uitdroging, zeker voor een publiek dat op straat leeft. Sommige mensen van deze risicogroep zijn zo gedestructureerd dat ze niet de evidente maatregelen nemen om zich te beschermen tegen de zon en de warmte door bijvoorbeeld in de schaduw te blijven e.d..

Daarom zorgen wij ervoor dat we op ieder ogenblik ons hitteplan kunnen ontplooien bij onze interventies voor de daklozen.

Bij de activering van het hitteplan doorkruisen onze teams de stad, de parken en  openbare ruimten om flesjes water en fonteinenplannen* te verdelen aan daklozen en ze bewust te maken van de preventieve maatregelen tijdens een hittegolf. Onze teams letten daarbij specifiek op :

  • bejaarden – nagaan of ze voldoen vocht opnemen ; en voor de zwaksten zien of ze niet opgenomen willen worden in ons opvangcentrum ;
  • daklozen onder invloed van alcohol of geneesmiddelen, omdat zij geen besef meer hebben van het dorstbegrip en zich niet van de zon en de warmte beschermen.

*Download het FONTEINENPLAN van vzw Straatverplegers


NESTLE is de hittepartner van Samusocial !

Vorig jaar heeft Nestlé besloten om ons te vertrouwen en het hitteplan van Samusocial te ondersteunen met een grote donatie van waterflessen. Ook dit jaar herhaalt Nestlé zijn steun voor onze actie met een donatie van 11 paletten water (meer dan 9.000 liters) ! BEDANKT !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close

Newsletter

Ces informations seront uniquement utilisées pour envoi de la Newsletter à l'adresse indiquée.