Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Hitteplan : water en een verhoogde waakzaamheid voor de zwaksten

16/05/2017

Voor onderkoeling hoeven we tijdens de zomer niet te vrezen, maar dit betekent niet dat daklozen vrij zijn van risico’s.

Bij grote warmte bestaat er een reëel gevaar op uitdroging, zeker voor een publiek dat op straat leeft. Sommige mensen van deze risicogroep zijn zo gedestructureerd dat ze niet de evidente maatregelen nemen om zich te beschermen tegen de zon en de warmte door bijvoorbeeld in de schaduw te blijven e.d..

Daarom zorgen wij ervoor dat we op ieder ogenblik ons hitteplan kunnen ontplooien bij onze interventies voor de daklozen.

Bij de activering van het hitteplan doorkruisen onze teams de stad, de parken en  openbare ruimten om flesjes water en fonteinenplannen* te verdelen aan daklozen en ze bewust te maken van de preventieve maatregelen tijdens een hittegolf. Onze teams letten daarbij specifiek op :

  • bejaarden – nagaan of ze voldoen vocht opnemen ; en voor de zwaksten zien of ze niet opgenomen willen worden in ons opvangcentrum ;
  • daklozen onder invloed van alcohol, omdat zij geen besef meer hebben van het dorstbegrip. Want ook al is bier goedkoper dan water, toch zorgt het slechts voor een beperkte vochtopneming, in tegendeel, bier werkt vochtafdrijvend. Onze mobiele teams hebben zo al daklozen onder invloed van alcohol of geneesmiddelen slapend aangetroffen in volle zon…

 

 

 

 

 

 

*Download het FONTEINENPLAN van vzw Straatverplegers

close

Nieuwsbrief

Deze informatie wordt alleen gebruikt om de nieuwsbrief naar het aangegeven adres te sturen.