Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Hoe beleven koppels hun relatie binnen de gezinscentra?

20/04/2021

De koppels die wij in onze gezinscentra te gast hebben, worden systematisch begeleid door hun kind(eren). Het samenwonen met verschillende mensen in één leefkamer is niet altijd gemakkelijk. Door het feit dat ze als het ware op elkaars lip leven, worden de koppels ertoe gebracht hun relatie anders te regelen, waarbij ze doorgaans een nieuw ritme aannemen. Dit kan betekenen dat ze regelmatig een frisse neus halen, een paar uurtjes weggaan, deelnemen aan activiteiten of tijd doorbrengen met andere bewoners. Onze teams en de partners met wie wij samenwerken, organiseren regelmatig workshops voor de kinderen en/of volwassenen, die een verademing zijn voor het hele gezin.

Ook de intimiteit wordt onvermijdelijk op de proef gesteld door de huidige context. De koppels ontwikkelen nieuwe strategieën en ontmoeten elkaar op een andere manier of op een ander tijdstip.

Soms brengt het gebrek aan ruimte en vrijheid ook onderliggende problemen van bepaalde koppels aan het licht, waardoor het onmogelijk wordt hun relatie voort te zetten en die tot een scheiding kunnen leiden. In de meeste gevallen zullen koppels, dankzij de inzet van allerlei middelen, er toch in slagen deze periode goed te overbruggen en er zelfs sterker uit te komen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.