Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Housing First – Samusocial coöperant van een project inzake duurzame herhuisvesting voor dakloze vrouwen

14/01/2021

Goed nieuws! Samusocial start een nieuw project op inzake duurzame herhuisvesting voor dakloze vrouwen in het kader van een partnership met de GGC, de Openbare vastgoedmaatschappij Everecity, de vzw Communa, Bruss’Help en 3 Housing First organisaties, actief op het terrein (Smes, Straatverplegers en Diogenes). De renovatie- en inrichtingswerken van 16 woningen, gevestigd in Evere, beginnen deze week. De eerste dakloze vrouwen zullen vanaf de maand april kunnen intrekken in hun nieuwe thuis.

Hoewel de gezondheidscrisis een groot aantal plaatsen heeft geblokkeerd in de noodhuisvesting, heeft ze ook geïnspireerd tot het bedenken van nieuwe opvangconcepten en de aanpassing van huisvesting naargelang van de specifieke situatie.
Deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat duurzame huisvesting te bieden aan jonge vrouwen die momenteel op de wachtlijst staan in ons Housing First systeem. Dit systeem beoogt de herhuisvesting van jongeren van 18 tot 25 jaar met verslavingen en/of psychologische of psychiatrische problemen.

Zoals voor alle huisvestingsystemen, beheerd door Samusocial, zal elke vrouw die opnieuw wordt gehuisvest in een privéwoning in Evere, aangepaste en persoonlijke psychisch-medisch-sociale begeleiding krijgen.

Voor Sébastien Roy, algemeen directeur van Samusocial, ‘dwingt Covid ons om een sterkere ‘Housing’ aanpak te ontwikkelen, verder dan Housing first, en meer de link te maken tussen noodhulp en herhuisvesting.’ Momenteel bestaat het Housing centrum van Samusocial niet alleen uit het systeem Stepforward, maar ook uit het project ‘La Casa Resalto’, dat mensen huisvest die vroeger een beroep deden op de nooddiensten van Samusocial en die nu op weg zijn naar een privéwoning.

Naar het hele persbericht ” Housing First breidt uit met een nieuw project in Evere”

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.