Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Indiensttreding van Sébastien Roy, de nieuwe Algemeen Directeur van Samusocial

18/03/2019

Sinds maandag 11 maart is Sébastien Roy Algemeen Directeur van Samusocial. Zijn aanstelling volgt op een lange selectieprocedure gecoördineerd door de raad van bestuur en begeleid door een extern rekruteringskantoor.

Sébastien Roy legde al een indrukwekkend humanitair parcours af. Hij werkte vrijwel 20 jaar bij Artsen zonder Grenzen waar hij functies op het terrein vervulde en instond voor de coördinatie van de zetel in Brussel en in verscheidene andere landen. Hij was er onder meer HR-directeur en operationeel manager.

Drie jaar lang leidde hij ook het opleidingsinstituut van de Franstalige vleugel van het Rode Kruis.

Sébastien Roy is aan zijn nieuwe taken begonnen in het verlengde van het saneringsproces gestuurd door de raad van bestuur. Er zijn in die context al heel wat maatregelen genomen om de vereniging te laten werken in een gezond kader en met respect voor alle regels inzake transparantie en behoorlijk bestuur.

De overheveling van Samusocial met al zijn opdrachten naar zijn nieuw gewestelijk openbaar statuut wordt het orgelpunt van die lange overgangsperiode. Deze geeft tegelijk ook de aanzet tot de hervorming van onze instelling. Sébastien Roy staat klaar om deze samen met het aanwezige team en de nieuwe raad van bestuur tot een goed einde te brengen, zowel voor wat onze werking betreft als in onze nieuwe identiteit.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.