Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Jordan, 27, vond onderdak via het Step Forward programma

10/05/2022

Jordan, 27 jaar oud, heeft besloten alle kansen te grijpen om de straat voorgoed vaarwel te zeggen. Hij ontvangt ons in zijn flat, waar hij net is komen wonen. 

“De straat is een verschrikking,” vertelt Jordan, die tot voor kort dakloos was. Buiten slapen, honger en kou lijden, verslaafd zijn, het slachtoffer worden van agressie… Dit is de realiteit waarmee Jordan te maken heeft gehad in de 7 jaar dat hij op straat heeft geleefd. Een breuk binnen zijn familie betekende de afdaling naar de hel: zijn nieuwe thuis was de parkeerplaats van Decathlon geworden. Het was daar dat hij de mobiele hulpteams van Samusocial ontmoette. Ze kwamen hem bezoeken, week na week… en zo werd geleidelijk aan steun verleend om hem te bevrijden uit de dakloosheid. Als jonge verslaafde voldoet Jordan aan alle criteria om in aanmerking te komen voor Step Forward, het Housing First programma van Samusocial. Na twee jaar van inspanningen en administratieve procedures, die tot stand kwamen met de steun van onze teams, verhuisde Jordan uiteindelijk van de straat naar zijn eigen huisvesting. 

De bladzijde slaat langzaam om: Jordan heeft de sleutels van zijn flat gekregen, het is officieel, hij is verhuisd naar zijn nieuwe thuis, op een rustige plek, ver van de hectiek van de straat.  Ook al is deze verandering van leven niet altijd gemakkelijk en werkt Jordan nog steeds aan zijn ontwenning, hij richt zijn blik nu op zijn toekomst. Hij heeft besloten een opleiding tot poetshulp te volgen. Jordan kan natuurlijk nog steeds rekenen op de steun van de teams van Step, die hem regelmatig blijven volgen. Wij wensen hem alle geluk toe!

 

Bekijk Jordan’s interview: