Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Koudegolf : alle mensen met een aanvraag tot opvang verwelkomt om 22uur

22/01/2019

Deze maandag 21 februari overnachtten 925 personen in de verschillende centra van Samusocial, waaronder :

  • 389 gezinsleden waaronder 223 kinderen (115 families)
  • 416 alleenstaande mannen
  • 120 alleenstaande vrouwen

Wegens aanpassingen van de opvangcapaciteits werden 38 alleenstaande mannen die hun aanvraag tot opvang gedurende de dag hadden ingediend, uitgenodigd om via ons groennummer om 22uur nog eens contact met ons op te nemen. De herverdeling van de gereserveerde plaatsen door mensen die s’avonds toch niet zijn gekomen heeft het ons gepermitteerd om alle mensen met een aanvrag tot accomodatie om 22u te verwelkomen. Daarom melden we geen enkele weigering voor deze avond.

De opening van het laatste wintercentrum in Evere is deze week gepland. Samusocial blijft wachten dat de gezamenlijke actie van externe dienstverleners het verwarmingssysteem van dit gebouw herstart, in overeenstemming met de veiligheidsnormen. De opening van dit centrum versterkt de opvangcapaciteit met 300 plaatsen.

De totale huidige opvangcapaciteit van Samusocial is nu van 900 a 920 plaatsen (afhankelijk van de bezettingsgraad van de kamers voor gezinnen). Daarnaast biedt de Croix-Rouge 250 plaatsen in het kader van het federaal winterplan.
Vandaag worden dus ieder avond meer dan 1.150 personen en meer dan 1.200 ondergebracht in de 2 winterplannen, regionaal en federaal, in het Brussels Gewest. 

Net als de rest van het jaar blijven onze mobiele teams de straten van het Brussels Gewest doorkruisen, op zoek naar de meest kwetsbare en gedesocialiseerde daklozen, voor zover de omstandigheden hen dit toelaten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.