Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Koudegolf: Meer dan 1.000 mensen opgevangen in de centra van Samusocial – Verhoogde waakzaamheid van de mobiele hulpteams

09/02/2021

Gezien de huidige koudegolf en het gevaar van onderkoeling, is de prioriteit van Samusocial alles in het werk te stellen om de mensen op straat onderdak te geven en te beschermen.

Samusocial en haar partners van hulp aan daklozen ‘verplaatsen’ de muren om de beschikbare opvangcapaciteit te maximaliseren en zoveel mogelijk mensen die een verblijf nodig hebben, op te vangen. Er zijn extra plaatsen vrijgemaakt in meerdere van onze opvangcentra. In totaal worden er 70 tot 80 extra plaatsen geactiveerd bovenop de 990 reeds beschikbare plaatsen. De totale capaciteit van Samusocial bedraagt nu 1.060 tot 1.070 bedden.

Onze mobiele teams zijn alert en lopen elke dag en elke avond door de straten van het Gewest om mensen op straat te helpen en elk risico op onderkoeling te voorkomen. Onze verpleegkundigen, maatschappelijk assistenten en psychologen hebben specifiek aandacht voor de meest kwetsbare mensen, met de minste sociale contacten. Van harte dank aan iedereen voor zijn engagement!

Onze telefonische permanentie – het groene nummer 0800/99.340 – blijft bovendien 24/24 actief om de vragen naar hulp en verblijf te ontvangen en te beantwoorden, en om mensen in nood te melden die dringend sociale bijstand nodig hebben.

We blijven bovendien permanent in contact met het crisiscomité van Bruss’help, het gewestelijke coördinatieorgaan voor hulp aan daklozen, en we rapporteren de noden, door onze teams vastgesteld op het terrein, aan de gewestelijke overheidsdiensten zodat ze de beslissingen die genomen moeten worden, nauwkeurig kunnen beoordelen.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.