Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Dalende temperaturen : Samusocial anticipeert en verhoogt zijn opvangcapaciteit.

05/03/2021

Met de nieuwe winterprik in het verschiet, maakt Samusocial zich klaar voor een toename van het bezoek aan zijn opvangcentra.

Aanvragen tot opvang via ons groen nummer, opvang van personen die worden doorverwezen via onze mobiele hulpteams of via partners naar onze diensten … onze absolute prioriteit bestaat erin alles in het werk te stellen om daklozen onderdak te verlenen en te beschermen.

Met ingang van donderdag activeren wij 40 extra plaatsen in ons opvangcentrum voor alleenstaande mannen in Evere, waardoor de beschikbare capaciteit van dat centrum evolueert van 220 naar 260 plaatsen. Op vrijdag, zaterdag en zondag zal deze noodsluis worden voorzien van nog eens 20 extra plaatsen, waardoor er een totale opvangcapaciteit van 280 plaatsen wordt gecreëerd.

Alleenstaande mannen die zullen genieten van logies in het kader van deze koudegolf zullen worden opgevangen in een 12h/24u-modus, alleen ’s avonds en ’s nachts.

Ons noodopvangcentrum voor gezinnen beschikt dan weer over een totale opvangcapaciteit van 400 plaatsen (met tot op heden 390 ingeschreven personen in familieverband), maar zal erin slagen om verschillende extra noodopvangkamers te openen naar gelang van de vraag.

Tot slot kunnen we op elk ogenblik een koffieopvang activeren (in de salons) indien deze extra plaatsen ontoereikend zouden blijken te zijn.

In totaal zullen er vandaag 40 tot 60 extra plaatsen worden geactiveerd boven op de 990 plaatsen die beschikbaar zijn. De totale opvangcapaciteit van Samusocial bedraagt vandaag tussen 1.030 en 1.050 bedden.

Onze mobiele teams blijven waakzaam en doorkruisen dag en nacht het Brusselse gewest om de meest kwetsbare mensen te helpen en om elk risico op onderkoeling te vermijden. Onze telefonische permanentie – bereikbaar via het groene nummer 0800 99 340 – blijft 24 uur per dag beschikbaar om in te spelen op de opvangaanvragen en de signalementen van mensen in nood.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.