Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Koudegolf : Samusocial opent een extra centrum

23/02/2018

Gezien de huidige koudegolf is de prioriteit van Samusocial alles in het werk te stellen om alle mensen met een aanvraag tot opvang onderdak aan te bieden.

Daarom hebben we in overleg met de regionale autoriteiten besloten om deze vrijdagavond een extra centrum van 50 tot 70 bedden voor alleenstaande mannen te openen, zodat de meeste aanvragen tot opvang beantwoord worden.

Dit centrum, gelegen aan de Borrensstraat in Elsene, is ter beschikking gesteld door Proximus*. Het biedt alleen een nachtopvang van 21:30 tot 8u s’morgens. Mensen die in dit centrum logeren worden s’ochtends naar andere dagdiensen georienteërd, om hen een permanente opvang te kunnen aanbieden, als zij dat wensen.

Vanaf vanavond zal Samusocial in zijn verschillende centra opvang kunnen bieden aan meer dan 1100 personen. Bovendien verwelkomt het Rode Kruis 340 mensen in het kader van het federaal winterplan.
In totaal kunnen meer dan 1.440 personen ieder avond gratis opvang krijgen in de regio Brussel.

Onze mobiele teams blijven actief voor zover mogelijk. De avond-maraude (vanaf 21u) blijft essentieel om voor een humanitaire wacht te zorgen bij de meest gedesocialiseerde mensen, die niet in onze centra willen komen overnachten.

Stand van zaken van het regionaal winterplan:

Deze donderdag 22 februari heeft het winterplan van Samusocial onderdak aangeboden aan 1027 personen, waaronder :

  • 270 mensen in gezinsverband, waaronder 158 kinderen
  • 626 alleenstaande mannen
  • 131 alleenstaande vrouwen 

    * Samusocial bedankt Proximus voor zijn jarenlange materiële ondersteuning van het winterplan voor dakloze mensen

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.