Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Lancering van het winterplan op 15 november

09/11/2018

De winter staat voor de deur. Vanaf 15 november opent Samusocial de eerste regionale opvangplaatsen. De opvangcapaciteit zal geleidelijk toenemen om plaats te bieden aan 1000 tot 1200 personen elk avond, op het hoogtepunt van de winter.

Deze donderdag zal een familiecetrum met een maximale caaciteit van 200 plaatsen worden geopend in een gebouw in de Koningstraat, beschikbaar gesteld door het OCMW van de Stad Brussel.  Vanaf de opening  zullen meer dan de helft van deze plaatsen worden bezet door gezinnen die tot die datum in het centrum Poincaré opgevangen werden. De ontvangstmodus zal residentieel zijn (24u/24).

In het centrum Poincaré worden ook vanaf 15 november 300 winterplaatsen ter beschikking gezet van alleenstaande mannen en vrouwen.

Gezien de 378 plaatsen die het hele jaar open zijn (220 plaatsen in 2 noodopvangcentra, 120 plaatsen in het Familiecentrum en 38 plaatsen in de Medihalte) zal de onmiddellijk beschikbare  opvangcapaciteit op 15 november van 878 plaatsen zijn.

Net als in de voorgaande jaren zal de federale luik van het winterplan  worden geopend zodra de regionale capaciteit verzadigd is. Het consortium Croix Rouge-Dokters van de Wereld-CAW, dat een gebouw in de Trierstraat zal investeren, met een opvangcapaciteit van 250 plaatsen voor alleenstaande mannen, vrouwen en gezinnen, 24u/24, tot eind maart.

De reservering van de opvangplaatsen gebeurd via ons gratis nummer 0800.99.340, zowel voor de regionale als voor het federale luik. Alle vrouwen worden onvoorwaardelijk verwelkomd en automatisch geregistreerd voor de hele duur van de winter. Mensen die als bijzonder kwetsbaar werden geïdentificeerd door alle betrokkene bij het helpen van daklozen, zullen ook ban deze prioritaire accommodatie beschikken. De lijst van de kwetsbare mensen kan op ieder moment tijdens de winter worden bijgewerkt.

Op donderdag 8 november, 7 dagen voor de lancering hebben we samen met alle actoren van de daklozensector gezeten : dit was de gelegenheid om samen door de dienstaanbod te gaan, en alle vragen van onze partners te beantwoorden.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.