Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Louiza Centrum, het Samusociale opvangcentrum voor vrouwen

18/06/2021

In november laatsleden kregen we het droevige nieuws dat Louiza op straat vermoord was door haar ex-man. Louiza was in 2011 bij Samusocial beginnen werken. Haar talrijke kwaliteiten maakten van haar een gewaardeerde persoon, zowel door haar team als door de bewoners. 

Huiselijk geweld en geweld binnen het gezin zijn jammer genoeg een thema bij het publiek dat we helpen, maar ook bij de bevolking in zijn geheel, waaronder onze teamleden. Van 1 mei 2020 tot 30 april 2021 werden 499 vrouwen opgevangen in onze centra van wie 94 uitdrukkelijk hebben verklaard slachtoffers van geweld te zijn.

Via een symbolische actie hebben we het engagement van Samusocial in de strijd tegen geweldplegingen op vrouwen willen bevestigen door ons opleidingscentrum voor alleenstaande vrouwen LOUIZA te dopen. 

Deze inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de familie van onze ex-collega, de minister Alain Maron, de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Morreau, de ambassadrice van de Belgische diversiteit, de directrice van het Centre de Prévention des Violences Conjugales et Familiales en de voorzitster van de Conseil des Femmes Francophones de Belgique.

De missie van het centrum LOUIZA is onmiddellijke hulp te verlenen aan de gehuisveste vrouwen, hen te beschermen, gerust te stellen en hen te helpen om een toekomst (herop) te bouwen. Ze vormen een bijzonder kwetsbaar publiek. Voor de sereniteit en om hun eigenwaarde terug te vinden is het van primordiaal belang om hen niet-gemengde opvangcentra ter beschikking te stellen.

De prioriteit van Samusocial is de duurzaamheid van dit specifieke opvangprogramma voor vrouwen te garanderen en de aangeboden begeleiding te versterken teneinde de dynamiek van doorverwijzing naar oplossingen om van de straat te geraken, verder te zetten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.