Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Madeleine woont in La Casa Resalto: Hier is het alsof je de uitgangsdeur al hebt aangeraakt.

22/01/2021

‘Ik kom uit Congo. Ik werd overgeplaatst naar België voor een professionele opdracht. Ik ben in Brussel aangekomen in december 2010, met mijn twee kleinkinderen, die ik de mogelijkheid van beter onderwijs wou bieden. We woonden in een appartement in Elsene, maar toen ik mijn opdracht en mijn loopbaan heb beëindigd in 2017, had ik geen inkomsten meer. 

Ik heb enkele maanden bij een collega gewoond, ook een Congolees en in dezelfde situatie als ik: einde loopbaan, geen inkomen, achterstallige huur… tot de uitzetting. Ik was heel ongerust, ik overwoog geen seconde om op straat te staan met mijn kleinkinderen. Ik dacht: ‘Ik red me wel’. Ik wist niet wat ik zou doen. En toen heb ik aangeklopt bij Caritas, die Samusocial heeft gebeld. Zo ben ik in het noodopvangcentrum voor gezinnen beland in augustus 2019. Daar hebben de teams gewerkt aan het verkrijgen van mijn rechten, te beginnen met de regularisatie van mijn verblijf. De beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken was positief, ik zou dus een woning kunnen zoeken. Men heeft mij gesproken over La Casa Resalto, een transitwoningsproject van Samusocial, waar ik kon wonen tot ik iets gevonden had.

 

 

 

 

 

 


Ik ben aangekomen in oktober 2020. Hier is het alsof je de uitgangsdeur al hebt aangeraakt. Hier verblijven vijf gezinnen. We zijn autonoom, we kunnen koken en eten wat we willen! Daardoor voelen we ons hier echt thuis… In afwachting van een eigen thuis! ‘

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.