Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

De Maraude “Noordstation”

11/05/2021

Begin maart begon het project ‘Maraude Noordstation’, met een team van vier mensen (een coördinatrice, een interculturele bemiddelaar, een maatschappelijke assistent(e), een psycholoog) ; ze is het verlengde van de ‘Zoekactie Noordstation’ gerealiseerd van oktober 2019 tot eind maart 2021.

Het project draait rond twee grote pijlers: enerzijds zorgen voor een humanitaire aanwezigheid van Samusocial op het gebied van het Maximiliaanpark en het Noordstation in de vorm van een gespecialiseerde maraude, om een vertrouwensband op te bouwen met het migrantenpubliek, hun behoeften te beoordelen en na te denken of verwijspistes. Anderzijds gaat het erom het bestaande aanbod voor dit publiek te analyseren en de verschillende interventies van de spelers van het terrein, aanwezig in het gebied, op elkaar af te stemmen door bruggen te bouwen tussen hen.

‘Samusocial zal een rol van facilitator hebben, door de migranten in contact te brengen met de verenigingen en omgekeerd, door de gegevens van het terrein te laten doorstromen naar de directie en de gewestelijke overheidsdiensten’, aldus François Bruylants, superviseur van het project. ‘Aangezien we mobiel zijn, zullen we kunnen getuigen van de evolutie in real time van de situaties, en dankzij networking hopen we bij te dragen aan de opmaak van een actieplan en meer duurzame verwijzingen voor het publiek.’

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.