Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Marthe, arts bij MediHalte: “We hebben één gemeenschappelijk doel: zoeken naar een oplossing om mensen van de straat te halen”.

05/11/2021

Marthe is arts bij MediHalte, ons verpleeghuis voor daklozen met een gezondheidstoestand die medische verzorging vereist die normaal thuis wordt verstrekt. Ze is hier nu een paar maanden aan het werk en vertelt ons over het traject dat ze heeft afgelegd en wat ze zoal doet bij Samusocial. 

Ik heb jarenlang internationaal werk verricht voor Artsen zonder Grenzen, maar op een bepaald moment wou ik meer stabiliteit en besloot ik naar België terug te keren. Ik kon bij Samusocial aan de slag als arts bij Medihalte en als technisch ondersteuner voor de medische coördinatie van Samusocial. Daarnaast ondersteun ik het mobiele team dat is ingezet als reactie op de coronacrisis. 

Elke dag communiceer ik veelvuldig met het medisch team en de bewoners om te achterhalen wat de behoeften zijn van de patiënten en er vervolgens op in te spelen. Mijn werk vervangt echter niet dat van de behandelende arts en de specialisten. Met mijn team leg ik contact en creëer ik een medisch netwerk voor de bewoners om hun opvolging te coördineren. Ik vind het essentieel om een vertrouwensband op te bouwen met de bewoner. Het grootste obstakel blijft helaas de taalbarrière. Het is soms frustrerend voor de bewoners, die mij niet altijd precies over hun problemen kunnen vertellen, maar ook voor mij, want zo kan ik niet doeltreffend reageren. Met partner-vertalers of gewoon Google Translate lukt het me gelukkig wel vaak.

Wat ik het meest waardeer is dat ik de situatie van patiënten kan bespreken met de andere leden van het psycho-medisch-sociale team van Medihalte. Dat maakt een meer allesomvattende aanpak mogelijk, vooral wanneer medische problemen samengaan met psychiatrische aandoeningen, verslavingen of sociale moeilijkheden. Het hele team werkt samen met één gemeenschappelijk doel voor ogen: zoeken naar een oplossing om mensen van de straat te halen.”

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.