Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Update-Mobivax : vaccinatiecampagne voor daklozen wordt deze vrijdag hernomen

27/05/2021

De organisaties van het Mobivax team – Samusocial, Dokters van de Wereld, Artsen Zonder Grenzen en het Belgische Rode Kruis- hebben besloten om vanaf vrijdag de vaccinatiecampagne voor daklozen, mensen zonder papieren en migranten in Brussel verder te zetten. 

De vaccinatiecampagne gaat verder met het Janssens en Janssens vaccin, en volgt hiermee de beslissing die de Interministeriële Gezondheidsraad woensdag bekend maakte. Zij adviseren de verderzetting met het J&J-vaccin voor kwetsbare groepen die geen toegang hebben tot de vaccinatiecentra, waaronder daklozen, migranten en mensen zonder papieren.  

Een vaccin met één enkele dosis is vandaag het meest haalbare alternatief voor personen met wie het moeilijk is een duurzaam contact te onderhouden omwille van het tekort aan plaatsen in de opvangstructuren. 

Sinds maandag 7/06/2021 is er een nieuw alternatief om de vele mensen zonder papieren tegen het virus te beschermen. Personen in precaire situaties en/of personen die niet over een nationaal registratienummer beschikken, hebben inderdaad de mogelijkheid om zich te laten vaccineren in een centrum van het UMC Sint-Pieter. De vaccinatieplaats bevindt zich in de Fazantenstraat naast het portaal van Sint-Pieter, in de containers . De vaccinatie zo gebeuren met het vaccin van Pfizer. In verband met de voorbereiding van de vaccindoses verdient het de voorkeur een afspraak te maken op 02/535.46.00.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.