Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodopvang Covid19: Samusocial opent een centrum met 70 plaatsen voor dakloze vrouwen in een hotel in 1000 Brussel

29/12/2020

Samusocial opent vandaag een tijdelijk opvangcentrum voor dakloze vrouwen in een hotel in 1000 Brussel, in samenwerking met Bruss’Help, de gemeentelijke overheden van 1000 Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De opening van dit centrum betekent dat 70 vrouwen die voorheen in een hotel in Schaarbeek verbleven, verhuizen en een meer comfortabele en aangepaste opvang krijgen aangeboden. Het publiek dat wordt opgevangen zal dus uitsluitend uit vrouwen bestaan.

De faciliteit wordt ter beschikking gesteld om daklozen bescherming te bieden tijdens de coronapandemie. Het betreft een aanvulling op de opening van bijkomende opvangregelingen om kwetsbare personen in betere omstandigheden te kunnen opvangen.
In het hotel worden 40 kamers voor één of twee personen ter beschikking gesteld. Het hotel beschikt ook over een private buitenruimte waardoor de bewoonsters een minimum aan frisse lucht hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrouwen die residentieel worden opgevangen (24/24) hebben toegang tot 3 maaltijden per dag en sociaal-medische en psychologische dienstverlening door onze ploegen. Sinds het begin van de gezondheidscrisis, zijn meer dan 240 vrouwen doorverwezen naar duurzame oplossingen om hen weg te helpen van de straat (voornamelijk in particuliere huisvesting of naar het Fedasil-netwerk).

De globale opvang van Samusocial bestaat daarmee vandaag uit 1.333 à 1.433 plaatsen in 9 verschillende structuren:

  • Het centrum in het Vestje: 80 plaatsen voor alleenstaanden
  • Het centrum in Evere: 180 tot 200 alleenstaande mannen
  • Het gezinscentrum in Woluwe: 120 personen in gezinsverband
  • De MediHalte: 38 zieke personen
  • Het gezinscentrum in een hotel in de Noordwijk: 320 tot 400 personen in gezinsverband
  • Het centrum voor vrouwen in Molenbeek : 75 alleenstaande vrouwen
  • Het centrum voor alleenstaanden in een hotel : 70 allenstaande vrouwen
  • Het centrum dat is geopend met een mandaat van Fedasil in Neder-Over-Heembeek en Koekelberg: 450 plaatsen voor mensen die een verzoek voor internationale bescherming hebben ingediend

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.