Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Noodopvang Covid19: Samusocial opent een centrum van 70 plaatsen in een hotel in Schaarbeek

06/05/2020

Samusocial opent vandaag een tijdelijk centrum met 70 bedden voor alleenstaande mannen en alleenstaande vrouwen in een hotel , in samenwerking  met Bruss’Help, de gemeente van Schaarbeek en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. De opening van deze bijkomende structuur kadert in ons beleid in verband met de pandemie om de daklozen zoveel als mogelijk te beschermen. De structuur vervolledigt de reeks van opvangplaatsen die in het leven zijn geroepen om kwetsbare daklozen in de best mogelijke omstandigheden te kunnen afzonderen en zo de verspreiding van het virus te voorkomen, zoals het centrum van 400 plaatsen voor gezinnen in een Brussels hotel en een centrum van 100 plaatsen voor alleenstaande vrouwen in een gebouw dat ter beschikking wordt gesteld door het Europees Parlement.

Het nieuwe centrum is uitsluitend bestemd voor de opvang van mannen en vrouwen voor wie het verblijf in een opvang- en verzorgingsstructuur voor personen met een Covid-diagnose afloopt, het centrum dat onder beheer staat van Artsen zonder Grenzen met de steun van Samusocial, het Rode Kruis en de Ziekenhuizen. Het centrum zal daarom alleen genezen personen verwelkomen.

 

 

 

 

 

 


In dit hotel zijn 46 kamers beschikbaar en er is ook een afgeschermde buitenruimte waar de bewoners alvast regelmatig een luchtje kunnen scheppen.

Het gaat om een residentiële opvang, wat inhoudt dat de bewoners dag en nacht ter plaatse blijven en dat driemaal per dag een maaltijd wordt verzorgd door het personeel van het hotel met ondersteuning van de gemeente Schaarbeek.

De globale opvang van Samusocial bestaat daarmee vandaag uit 1.367 à 1.467 plaatsen in 10 verschillende structuren:

  • Het centrum in het Vestje: 80 plaatsen voor alleenstaanden
  • Het centrum Poincaré: 100 alleenstaande mannen
  • Het centrum in Evere: 180 tot 200 alleenstaande mannen
  • Het gezinscentrum in Woluwe: 120 personen in gezinsverband
  • De MediHalte: 38 zieke personen
  • De Covid19-eenheid in het Vestje nummer 7 : 19 bedden
  • Het gezinscentrum in een hotel in de Noordwijk: 320 tot 400 personen in gezinsverband
  • Het centrum voor vrouwen de Meeûs (geopend eind april): 100 alleenstaande vrouwen
  • Het centrum voor alleenstaanden in een hotel : 70 mannen en vrouwen afkomstig uit een verzorgingscentrum voor dakloze mensen met een Covid19-diagnose
  • Het centrum dat is geopend met een mandaat van Fedasil in Neder-Over-Heembeek: 350 plaatsen voor mensen die een verzoek voor internationale bescherming hebben ingediend
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.