Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Oekraïne: Samusocial ontvangt de eerste hulpverzoeken van oorlogsvluchtelingen

02/03/2022

#Oekraïne

Onze teams zien de eerste gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Gisteravond heeft het eerste Oekraïense gezin, een echtpaar en hun drie kinderen, de telefonische permanentie van Samusocial gebeld om hulp en onderdak te vragen. Gelukkig hebben wij voor hen een kamer kunnen vinden in ons centrum in Oudergem, waar zij kunnen blijven tot ze doorverwezen worden naar huisvestingsmogelijkheden op langere termijn, die binnenkort door de regering beschikbaar gesteld kunnen worden. Onze telefonische permanentie meldt bovendien verschillende gevallen van alleenstaande mannen uit Oekraïne die onderdak hebben aangevraagd, maar niet aanvaard zijn wegens de overbezetting van de capaciteit voor alleenstaande mannen.

We hebben ook verschillende oproepen ontvangen van mensen die zich zorgen maken over hun familieleden die naar verluidt op weg zijn naar Brussel en voor wie onderdak moet worden gevonden.

Onze teams blijven waakzaam om de opvang van de meest kwetsbaren te verzekeren, totdat de regeringsmaatregelen voorzien in huisvestingsmogelijkheden voor deze mensen.

Fabienne de Leval, operationeel directrice van Samusocial : “Wij wachten nu op de huisvestingsmogelijkheden die door de federale overheid worden gegeven om te kunnen ingaan op de aanvragen van Oekraïnse vluchtelingen die in Brussel aankomen, die, naar het zich laat nazien, zullen toenemen “.  

©Foto: Pierre Lamour

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.