Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Oekraïnecrisis: Samusocial vangt 693 mensen op

26/04/2022

Sinds 10 maart 2022 rolt Samusocial een specifiek noodplan uit als antwoord op de toestroomt van Oekraïense  vluchtelingen in Brussel. De belangrijke operationele maatregelen omvatten drie pijlers:

De oprichting van een mobiel team “Oekraïnecrisis”: dagelijks doorkruisen werknemers de zones rond het Zuidstation en de Heizel om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen die geen onderdak vinden. Dit mobiele team zorgt ook voor een humanitaire wake voor het Fedasil-centrum van het “Klein Kasteeltje” voor asielzoekers uit andere landen, voornamelijk uit Afrika en het Midden-Oosten.

Onze doelstelling: humanitaire hulp verlenen aan daklozen en vluchtelingen die de nacht op straat moeten doorbrengen; noodhuisvesting bieden aan mensen die als uiterst kwetsbaar worden beschouwd (gezinnen met kinderen jonger dan 3 jaar); dekens, voedsel en warme dranken uitdelen aan andere mensen die op straat achterblijven.

 De activering van 30 opvangplaatsen: elke avond zijn er in een van onze centra 30 opvangplaatsen beschikbaar voor de opvang van de meest kwetsbare mensen (personen in gezinsverband, vrouwen met zeer jonge kinderen enz.)

 Ondersteuning van de opvang- en doorverwijzingsbalie in het Brussel treinstation Zuid: in samenwerking met het Belgische Rode Kruis verwelkomen onze teams mensen uit Oekraïne en sturen we ze door. Deze bijstand omhelst het vinden van tijdelijke huisvestingsoplossingen, het begeleiden van mensen naar huisvestingsoplossingen, maar ook het aansturen van mensen bij de stappen om tijdelijke bescherming aan te vragen.

In totaal hebben meer dan 693 Oekraïners een onderkomen gekregen in een van onze opvangstructuren.

Wenst u meer info? Klik hier en krijg toegang tot al het nieuws van Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.