Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Officiële lancering van Survivinginbrussels.be

20/03/2019

De belgische hoofdstad wemelt van verenigingen die mensen in bestaansonzekerheid bijstaan. Maar hoe vind je je weg in deze uitgebreide sociale dienstverlening?

Op antwoord op deze vraag is SurvivinginBrussels.be geboren, en werd vandaag (20 maart 2019) officieel gelanceerd. Deze digitaal platform biedt in real time informatie over de noden van de meest kwetsbare mensen in de hoofdstad. 

De 70 verenigingen van de thuisloosheidsector die deel maken van de “Surviving Community” – waaronder Samusocial -, in samenwerking met dakloze personen, hebben 23 noden geidentificeerd : waar vind ik een dak? Een maaltijd? Waar kan ik douchen? Waar vind ik administratieve of juridische hulp? Ezv…

De informatie betreffende deze noden worden permanent geupdate door de deelnemers van de platform, en zijn direct beschikbaar op digitale terminals dat zich bij verschillende verenigingen zullen bevinden (bvb.Doucheflux, Le Clos, Samusocial, Solidarité Grands Froids…). Onze digitaal terminal zal zich in ons opvangcentrum “Poincaré” bevinden voor de mensen die we dagelijks helpen.

SIB is een open-source project, (toepasbaar in andere steden), en open-data (de gegevens zijn beschikbaar voor andere organisaties).

We zijn erg blij met het succes van deze samenwerking tussen de actoren van de thuisloosheidsector en danken elke partner voor zijn investering !

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.