Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Ontmoeting met Mustafa, polyvalente werknemer bij Samusocial

03/06/2022

“Ik heet Mustafa, ik ben 28 jaar oud en ik kom uit Irak. Ik ben gevlucht van IS, die mijn broer en mij wilde rekruteren. Ik was in die tijd elektricien. Nu ben ik polyvalente werknemer bij Samusocial.

Ik ben in 2015 in België aangekomen en heb een jaar in het Klein Kasteeltje gewoond. In die periode heb ik besloten om de vluchtelingen in het Maximiliaanpark te helpen als vrijwilliger, wat ik bijna twee jaar heb gedaan. Zo heb ik mijn Frans kunnen verbeteren. In maart 2021 werd ik aangenomen bij Samusocial onder artikel 60. Ik ben begonnen als nachtwaker maar dat was eenzaam werk. Dus heb ik gevraagd om overdag te werken en dat was beter voor mij. Er is mij toen voorgesteld om te solliciteren voor een contract van onbepaalde duur als polyvalente werknemer, en ik werd aangeworven in het transitcentrum. Ik ben hier erg dankbaar voor.

Ik hou erg van mijn job: wanneer ik ’s ochtends opsta heb ik het gevoel dat ik ga werken met goesting, met mensen die ik graag mag. Ik doe een beetje van alles: ik serveer het eten, ik doe de afwas, ik zorg ervoor dat de regels van het centrum worden nageleefd, enz. Ik help waar nodig met vertalen van het Arabisch naar het Frans. Ik werk graag in een team, er is nooit een saai moment! Ik organiseer ook activiteiten voor de bewoners met een collega: voetbalwedstrijden, bijvoorbeeld. Het liefst van al serveer ik het eten. Ik heb dezelfde weg afgelegd als de bewoners van het centrum. Ik heb in hun schoenen gestaan. Dus ik ben blij om te kunnen geven, en om ervoor te zorgen dat de bewoners geen honger meer lijden. Ik weet hoe het voelt om hier te komen en niet te weten wat te doen, en dat breng ik mee in mijn werk.”

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.