Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Ontmoeting met Saïda, chauffeur bij Samusocial

05/08/2021

Ik ben Saïda en werk sinds september 2019 als chauffeur. Een mooie ervaring, gericht op het maatschappelijke, andere mensen. Met veel ontmoetingen, emoties en onverwachtse situaties. Je weet nooit hoe een dag zal verlopen. Dat maakt deel uit van de charme van Samusocial. 

Mijn werk bestaat erin de gehuisveste personen te vervoeren en te helpen. Sommigen vragen meer aandacht dan anderen, dus werk ik geval per geval. Met iemand die vaardig is, die alles kan doen en Brussel kent, zijn de contacten vrij kort. Met anderen is het heel moeilijk als ik zie dat ze enigszins verloren lopen. Ik begeleid hen tot het onthaal, ik schrijf hen in en ik dring erop aan dat ze Samusocial bellen als ze klaar zijn. Voor anderen moet je dan weer vertalen omdat ze de taal niet spreken. Ik probeer te vertalen zodat ze de nodige informatie krijgen.  

Je moet luisteren en weten met wie je te maken hebt. Ik probeer altijd informatie te hebben voor ik vertrek: is de persoon autonoom? Heeft hij alle documenten? Weet hij waar hij naar toe moet?  

Waar ik van hou in mijn werk is de polyvalentie, de hele dienstverlening, kleine gebaren die niets kosten maar die veel betekenen en de ander geruststellen. Ik vind dat prachtig! 

Het moeilijkste zijn de verhuizingen. De bagage van bewoners is soms indrukwekkend. Het is vaak een gedoe om alles in de wagen te krijgen: de koffer is vol en dan moet je dingen op de zetels leggen. 

Ik kende Samusocial helemaal niet, ik heb deze organisatie van dag tot dag ontdekt. Ook al zijn er bugs, Samusocial verzet enorm veel werk om al die mensen te huisvesten, vooral sinds Covid. Men moet het nooit opgeven. Eerlijk gezegd, ik bewonder dit schitterende groepswerk! 

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.