Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Opening van 40 extra winterplaatsen voor alleenstaande mannen

13/12/2018

Deze woensdag 12 december overnachtten 865 personen in de centra van Samusocial :

  • 403 personen als lid van een gezin, waaronder 219 kinderen (117 gezinnen)
  • 341 alleenstaande mannen
  • 121 alleenstaande vrouwen

Tot nu toe hebben alle vrouwen en gezinnen met een aanvraag tot accomodatie bij Samusocial kunnen verblijven. Mannen zijn talrijker op straat : daardoor waren we niet in staat om alle aanvragen positief te beantwoorden. Onze teams bleven waakzaam om de meest kwetsbare personen te kunnen opvangen.

Als reactie op de koude temperaturen heeft Samusocial besloten om vanaf vanavond 40 extra winterplaatsen voor alleenstaande mannen te openen in het centrum Poincaré. 

De huidige opvangcapaciteit van Samusocial is van 900-920 plaatsen (afhankelijk van de bezetting van de familiekamers). Daarnaast zijn 75 plaatsen te berschikking gezet door de “Croix-Rouge” in het kader van het federaal winterplan : binnenkort zal hun opvangcapaciteit van 250 bedden zijn.

Bijna 1.000 personen vinden dus ieder dag accomodatie in de twee winterplannen, regionaal en federaal, in het Brussels Gewest. 

De opening van een derde regionaal wintercentrum met 200 extra plaatsen was gepland voor 15 december. Samusocial heeft twee gebouwen geïdentificeerd die onmiddelijk kunnen worden geactiveerd, maar de lopende besprekingen met de betrokkene gemeenten stellen ons niet in staat ze te openen, wegens gebrek aan toestemming.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.