Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Opvang daklozen: bijkomende winterplaatsen voor een totale opvangcapaciteit van ruim 1.150 bedden

01/12/2023

Samusocial heeft ondertussen al 70 bijkomende winterplaatsen geopend om de totale opvangcapaciteit van zijn daklozenprogramma op te voeren tot 1.109 bedden.
Er zijn op meerdere plaatsen aanpassingen gebeurd om de opvangcapaciteit in drie centra te verhogen: het centrum voor alleenstaande mannen in Anderlecht (+30 plaatsen), het centrum voor kwetsbare personen in Anderlecht (+20 plaatsen) en het gezinscentrum in Oudergem (+20 plaatsen).

In deze 3 centra kan nog een bijkomende buffer van 55 plaatsen geactiveerd worden als het extreem koud zou worden.

Daarbovenop gaat er in de komende weken een nieuw centrum open om alleenstaande mannen op te vangen, die nog in grote aantallen op straat of in metrostations slapen met de winter voor de deur.

In totaal zullen de daklozencentra van Samusocial tijdens de winterperiode dag en nacht onderdak kunnen bieden aan minstens 1.150 mensen:

-ongeveer 500 personen in gezinsverband
-ongeveer 200 tot 250 alleenstaande vrouwen
-ongeveer 300 tot 350 alleenstaande mannen
-45 alleenstaanden die een gemedicaliseerd verblijf nodig hebben
-90 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen

Omdat het aantal daklozen sterk blijft toenemen, zal bij de opvang prioriteit worden gegeven aan mensen die als bijzonder kwetsbaar beschouwd worden en dan vooral aan gezinnen met jonge kinderen en zwakke of zieke alleenstaanden.

Onze mobiele hulpteams blijven dag en nacht de straten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest afspeuren om onmiddellijke hulp te bieden aan de zwakste mensen voor zover ze daar de mogelijkheden toe hebben. Niet vergeten, de mobiele teams van Samusocial zijn de enige hulpverleners die dag en nacht, 7 dagen per week op pad zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Wil je onze teams versterken en meedoen aan onze winteractie? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer nu !

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.