Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Planning sluiting Winterplan 2015-2016

21/03/2016

Het Winterplan 2015-2016 loopt ten einde. In het kader van het Winterplan financiert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot eind april de meeste opvangplaatsen. Van de federale regering heeft Samusocial de opdracht gekregen om 300 winteropvangplaatsen te openen tot eind maart.
Gisterenavond, hebben 1.164 personen (794 mannen, 112 vrouwen en 258 personen in gezinnen) bij Samusocial overnacht.

Het aantal opvangplaatsen wordt echter vanaf deze week geleidelijk aan afgebouwd.

Op donderdagochtend 24 maart sluit het opvangcentrum van de Guillaume Kennisstraat in Schaarbeek zijn deuren en zullen er 300 plaatsen minder beschikbaar zijn voor alleenstaande mannen. De opgevangen vrouwen worden tot het einde van het Winterplan overgeplaatst in het centrum aan de Poincarélaan. Maar Samusocial zal helaas geen plaats meer kunnen garanderen aan álle alleenstaande mannen. De overblijvende plaatsen zullen worden uitgedeeld naargelang de kwetsbaarheid van de persoon.

De twee andere opvangcentra in de Koningstraat en de Poincarélaan blijven nog open in april. Het aantal plaatsen in de Koningstraat zal langzaam dalen. Volledige sluiting van de centra in de Koningstraat en de Poincarélaan is voorzien in de laatste week van april.

De opgevangen personen en de verenigingen uit de daklozensector werden afgelopen vrijdag formeel geïnformeerd over de planning van de sluiting van het Winterplan.

Na de sluiting van het Winterplan blijft volgende opvang beschikbaar:

  • het permanent centrum van Samusocial, gevestigd aan het Vestje (Brussel Stad), met 110 plaatsen voor dringende noodopvang;
  • het familieopvangcentrum in Woluwe met 130 plaatsen;
  • het medische opvangcentrum MediHalte dat opvang aanbiedt aan 38 personen.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.