Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

PORTRET : “Kevin, een helpende hand s’nachts”

09/12/2016

 

photo-kevin

T’is nu al meer dan zes jaar dat Kevin medewerker is bij de mobiele teams van Samusocial. Hij is opvoeder. Hij ontmoet de daklozen in de brusselse straaten.

Waarom deze keuze? “Behalve in het kader van bedelen heeft de bevolking geen contact met de daklozen. Ik wilde met hen in contact komen, en ook iets brengen. Met de Maraude is dit mogelijk. We ontmoeten daklozen op onverwachte plaatsen, in kraakpanden, verlaten gebieden. Ik hou van mijn stad en het is ook een gelegenheid om haar verborgen gezicht te ontdekken.”

Over zijn job spreekt hij met passie en enthusiasme : “We gaan naar iedereen toe. Belg of niet Belg, meerderjarig of minderjarig, dat speelt geen rol. We brengen een beetje aandacht, we bieden een luisterend oor. Eten en drank geven is geen einddoel op zich. Het is vooral een manier om in contact met de persoon te komen. Winter of zomer, het belangrijkste is om de link te behouden. De mensen die tijdens de winter op straat blijven zijn degene die niet in onze centra willen komen. Aan hen moeten we speciale aandacht besteden, en alles proberen om de eerste sociale stappen te initiëren. Dit is niet eenvoudig :  voor deze mensen is de perspectief van een eigen woning vaak synoniem van eenzaamheid”.

Nog meer over de maraude-werking en de motivatie van Kevin lezen? LEES HIER HET VOLLEDIGE PORTRET VAN KEVIN  (p.18-19 in de  Brusseleir, dec16-jan17)

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.