Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Reportage Euronews: Verenigingen ondervinden de grootste moeite om hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de “opvangcrisis” die honderden asielzoekers dakloos maakt…

28/11/2022

Asylum crisis in Belgium: A symptom of failing European migration policies. Klik hier en bekijk de uitvoerige reportage van Euronews.

Het document spreekt voor zich… De reportage schetst een getrouw beeld van de pijnlijke realiteit van de honderden dakloze aanvragers van internationale bescherming die geen onderdak krijgen, zoals nochtans voorzien is in de Opvangwet, en daarom elke dag hulp krijgen van onze teams, op straat via onze mobiele werking, in onze opvangcentra voor de meest kwetsbaren onder hen, vrouwen en gezinnen met kinderen.

Bij gebrek aan een samenhangend antwoord van de overheid zal deze groep mensen verder toenemen en groeit zo het aantal daklozen verder aan die we nu al niet ondergebracht krijgen, omdat alleen de zwaksten voorrang krijgen bij de opvang.

Samusocial blijft zich dagelijks inspannen voor deze mensen, samen met onze partners Artsen zonder Grenzen, Dokters van de Wereld België, het Burgerplatform – BelRefugees, CIRÉ-asbl, Vluchtelingenwerk, …

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.