Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial geaccrediteerd door Charities Aid Foundation America (CAF Amerika)

28/02/2023

Samusocial heeft permanent nood aan de steun van privé-donateurs en van bedrijven om zijn werking met de daklozen uit te bouwen.

Sinds de nieuwe start van onze vereniging in 2019 is het voor Samusocial belangrijk om garanties te kunnen bieden aan zijn donateurs.

In december 2022 is Samusocial door Charities Aid Foundation America (CAF America) erkend als non-profitorganisatie die in de Verenigde Staten giften mag ontvangen.

CAF America is een wereldwijde organisatie die verenigingen en stichtingen over de hele wereld terzijde staat door hun ernst en geloofwaardigheid tegenover donateurs te waarborgen en het toekenningsproces te vereenvoudigen om ieder risico op fraude, corruptie, afpersing en witwassen uit te sluiten.

Amerikaanse donateurs kunnen niet rechtstreeks aan buitenlandse non-profitorganisaties schenken als ze recht willen hebben op belastingaftrek. Als Amerikaanse openbare liefdadigheidsinstelling mag CAF America wel geld ontvangen van Amerikaanse donateurs die CAF America daarbij kunnen voorstellen dat geld te gebruiken om buitenlandse goede doelen of projecten te steunen die zij belangrijk vinden.

Zo kreeg Samusocial al een eerste financiële gift binnen voor:

« Voedsel voor kinderen: een jaar lang tussendoortjes voor alle dakloze kinderen in onze centra (175 kinderen). Specifieke producten = een fruitsapje, een wafel en een stuk fruit. »

Samusocial is blij met deze certificering omdat ze geldt als bevestiging dat iedereen die dat wenst in alle vertrouwen een bijdrage kan storten.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.