Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial heeft een tekort aan partners en doet een oproep naar flesjes water

16/07/2018

 

Het is bekend dat Samusocial een vertrouwenscrisis doormaakt als gevolg van de werking van zijn voormalige raad van bestuur.

Samusocial vestigt de aandacht op het feit dat de organisatie vandaag volledig correct functioneert. Er is een nieuwe leiding die afkomstig is uit de civiele maatschappij en die werkt met één grote doelstelling : de vereniging op het juiste spoor zetten en ze uitbouwen tot een voorbeeld van goed en transparant bestuur.

Daartoe zijn al heel wat maatregelen genomen: onbezoldigde bestuurdersmandaten, een dubbele handtekening voor alle beslissingen, transparantie in de rekeningen en in de toewijzing van giften.
We kunnen vandaag echter veel minder dan vroeger rekenen op bijdragen van particulieren en privébedrijven om onze werking met de kansarmen van deze wereld te ondersteunen. Deze haperende partnerwerking heeft helaas een rechtstreeks effect op onze acties op het terrein en hypothekeert de hulp die onze medisch-sociale teams aan daklozen kunnen bieden.

Eén van de voorbeelden hiervan zijn de waterflesjes voor het hitteplan voor daklozen. Daarom lanceert Samusocial vandaag een video-campagne om een oproep te doen op flesjes water, die onze mobiele teams elke dag verdelen bij de meest kwetsbare daklozen op straat. 

Als een hittegolf vandaag lijkt te eindigen wordt er al een nieuwe aangekondigd voor heel binnenkort. Onze watervoorraad is onvoldoende om deze te beantwoorden. De zomer is wel lang niet voorbij, onze reserves moeten dringend vernieuwd worden.

Onze mobiele teams hebben minimum 15.000 waterflesjes nodig om deze kwetsbare mensen te helpen overleven tijdens de zomerperiode.

Veldflessen en plannen van de drinkfonteinen worden verdeeld onder de meer mobiele mensen. Veel personen zijn echter te gedestructureerd om hun meest elementaire behoeften te bevredigen. Daarom blijven flesjes water essentieel om ervoor te zorgen dat deze mensen gehydrateerd blijven.

U bent een particulier of een bedrijf ?
Dan kunt u de daklozen helpen door waterflesjes te schenken !

Hoe doet u een gift van flesjes water?

Bent u een bedrijf of een organisatie?
Contacteer ons : marie-anne.robberecht@samusocial.be 0493/25.49.09

Bent u een particulier of een groep?

  • Geef uw (nieuwe!) flessen af, idealiter 50 cl of 1l, op elk moment in ons opvangcentrum van de Poincarélaan 68-70 in Anderlecht (niet ver van het Zuidstation)
  • KLIK HIER om een online gift* te doen of doe een overschrijving naar BE04 0000 0000 3131 met de communicatie “WATER”.

 *Wij staan ervoor in dat de financiële giften die naar aanleiding van deze campagne worden samengebracht, integraal besteed worden voor de aankoop van flesjes water. Op het einde van de campagne wordt een overzicht toegestuurd van hoe de bijdragen zijn gebruikt.