Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial opent een centrum waar bewoners met symptomen van Covid19 afgezonderd kunnen worden

21/03/2020

Dakloze mensen zijn bijzonder kwetsbaar nu Covid19 het land treft. Zij kunnen zich enkel afzonderen door naar onze opvangstructuren te komen.

Wat momenteel essentieel is voor Samusocial en voor de andere opvangdiensten voor daklozen is dat onze centra open blijven maar ook dat we elke persoon kunnen beschermen en voor zover dat mogelijk is de verspreiding van het virus in onze opvangstructuren beperken.

Daarom leek het ons essentieel dat er een aparte ruimte komt waar we onze bewoners van wie vermoed wordt dat ze besmet zijn, kunnen afzonderen.

Daarom hebben wij vrijdag een Covid19-eenheid geopend in ons gebouw naast het centrum van het Vestje. In deze eenheid kunnen wij bewoners van onze centra afzonderen als ze symptomen van Covid19 vertonen.

Er is medisch-sociale omkadering ter plaatse, met aanwezigheid van verpleegkundigen en maatschappelijk assistenten. De evolutie van de symptomen, de ziekte en de vitale parameters kunnen er van nabij worden opgevolgd, maar ook als er andere pathologieën zijn, krijgen die de nodige aandacht, met bijhorende verzorging en behandeling, gezondheidsopvoeding en sensibilisering voor hygiëne, …

Infrastructuur en dienstenaanbod van het Covid19-centrum van Samusocial:

  • 19 bedden verspreid over 6 kamers,
  • 6 douches,
  • Een eetkamer
  • Ontspanningsvoorzieningen (TV).

 

 

 

 

 

 

De overige opvangcentra van de Brusselse daklozensector kunnen personen van wie vermoed wordt dat ze besmet zijn blijven doorverwijzen naar het inperkingssas onder beheer van het Rode Kruis in het centrum van de Trierstraat.

Er lopen gesprekken tussen Samusocial, Artsen zonder Grenzen en het Burgerplatform om binnenkort een bijkomend centrum van 150 plaatsen te openen voor patiënten van wie vermoed wordt dat ze besmet zijn.

 De pers over het engagement van de medewerkers op het terrein

Vrijdag hebben wij de infrastructuur van de Covid19-eenheid getoond aan de pers. Meerdere reportages wierpen al een licht op het engagement van de teams die op het terrein actief blijven om de Brusselse daklozen bij te staan. De bescherming van onze medewerkers is een prioriteit voor ons en wij leggen hen dan ook zeer strikte preventiemaatregelen op, die het leven en werk in de centra echter niet gemakkelijker maken.

Wij danken nogmaals van ganser harte de honderden medewerkers die elke dag opnieuw paraat staan en in moeilijke omstandigheden hun opdracht vervullen om ervoor te zorgen dat we de mensen die onze hulp nodig hebben verder kunnen opvangen en tegemoet treden.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.