Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial opent een centrum voor asielzoekers in Koekelberg

10/12/2020

Samusocial opent vandaag donderdag in Koekelberg een centrum voor personen die om internationale bescherming verzoeken, met een mandaat van het agentschap Fedasil.
Deze nieuwe opvangvoorziening op de Jetselaan stelt deze week de eerste honderd plaatsen open voor een publiek dat hoofdzakelijk bestaat uit gezinnen met kinderen, doorverwezen door het agentschap Fedasil.

Het dienstenaanbod van het centrum beantwoordt aan de normen van de wet opvang asielzoekers. De opgevangen mensen ontvangen allemaal residentiële opvang (24u/24) met warme maaltijden en krijgen de beschikking over een sociale, juridische en medische permanentie. De kinderen gaan naar school in scholen waarmee wij een partnerwerking hebben opgezet. En binnen het centrum wordt aan gemeenschapswerk gedaan.
Ook medewerkers van de gemeente verzorgen een permanentie in ons centrum om de administratieve inschrijving van de bewoners vlotter te laten verlopen. Samusocial dankt van harte de gemeentelijke overheid voor hun medewerking aan dit belangrijke nieuwe project.

Het team ter plaatse bestaat uit 30 medewerkers: maatschappelijk assistenten, opvoeders, verpleegkundigen, een arts. Het is een dynamisch team dat speciaal voor dit opvangprogramma is aangetrokken.

Op termijn zal het team een ambitieuzer pedagogisch project uitbouwen zodra de Covid-maatregelen een terugkeer naar een socialer leven mogelijk maken. Het project zet in op een versterking van de autonomie en de inschakeling van de bewoners in het centrum, in de wijk, in Brussel en in België. Er zal in de eerste plaats worden samengewerkt met lokale instellingen en verenigingen zodat het centrum zijn plaats kan vinden in het plaatselijk sociaal-cultureel weefsel. 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.