Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial opent een centrum voor asielzoekers in Neder-Over-Heembeek

19/11/2015

Samusocial kreeg de opdracht van Fedasil om in Neder-Over-Heembeek een centrum voor asielzoekers te openen. Op termijn zal het centrum plaats kunnen bieden aan maximum 400 asielzoekers (opvang 24/24u).

De opening van dit centrum is vooral ingegeven door humanitaire motieven, gezien de noodzaak om de opvangcapaciteit van Fedasil snel te verhogen. Het gaat er vooral om een bijdrage te leveren aan de inspanningen om de vele kandidaat-vluchtelingen, die pas geregistreerd werden door de Dienst Vreemdelingenzaken, onderdak te bieden.

Op 12 november werden de eerste 200 plaatsen in het opvangcentrum van Neder-Over-Heembeek beschikbaar gesteld. De bewoners genieten een opvang van 24/24u, toegang tot sanitaire voorzieningen, warme maaltijden en een psychosociale begeleiding.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.