Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial opent een centrum voor Niet Begeleide Minderjarige vreemdelingen

22/05/2023

Vanaf dinsdag 23 mei kunnen Niet Begeleide Minderjarige vreemdelingen (NBM) terecht bij Samusocial in ons gebouw in Molenbeek voor een exclusieve opvang van jongeren met dit statuut. Het centrum verzorgde tot nog toe als overgangsoplossing de opvang van mensen die internationale bescherming vragen: personen in gezinsverband, alleenstaande mannen en vrouwen en ook NBM.

We gaan van start met dit specifieke programma in de context van de sterke toename van het aantal NBM zonder oplossing voor verblijf in het Brussels Gewest, een gevolg van de opvangcrisis die Brussel nu al maanden in haar greep houdt.

De opvangcapaciteit van het centrum bedraagt 90 plaatsen. De opgevangen jongeren krijgen een ongewijzigd dienstenaanbod dat tegemoetkomt aan hun primaire behoeften (residentiële opvang zeven dagen per week en de klok rond, maaltijden, sanitaire voorzieningen) gekoppeld aan een begeleidings- en oriënteringstraject met psychologische, geneeskundige, maatschappelijke en juridische omkadering.

“Veel NBM vallen vandaag tussen wal en schip, ze hebben geen onderdak of hangen rond in kraakpanden. Met deze nieuwe structuur hopen we de jongeren een rustpunt te bieden op hun vluchtroute met zijn vele struikelblokken. We zorgen ervoor dat ze kunnen herbronnen en geven hen de middelen om het vervolg van hun traject beter te begrijpen. Ter plaatse vinden ze een team dat naar hen luistert en dat hun noden probeert op te vangen en hun actieve deelname aan het centrumleven aanmoedigt”, aldus Magali Pratte, projectleider van de pool “Asiel en Migratie” van Samusocial.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.