Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial opent een nieuw gemedicaliseerd opvangcentrum van 38 plaatsen.

01/06/2015

Deze week opent een nieuw gemedicaliseerd opvangcentrum de deuren in Laken nabij het Brugmannziekenhuis, waar daklozen die dagelijks verpleegkundige zorgen nodig hebben een onderdak vinden.

Op termijn moet deze nieuwe voorziening van Samusocial over een opvangcapaciteit beschikken van 38 verpleegkundige bedden waar het dakloze publiek  voor een korte periode terecht kan om te herstellen van ziekte. De medische pathologieën die tot opvang in het centrum kunnen leiden, houden grotendeels verband met acute of chronische aandoeningen waarvoor geen opname in het ziekenhuis vereist is.  De opvang van de patiënt duurt de tijd van de verzorging, zoals deze wordt vastgesteld bij aankomst in overleg met de doorverwijzende partner, en mag niet langer zijn dan enkele weken voor specifieke gevallen en een paar dagen in het algemeen.

Deze nieuwe voorziening biedt een essentiële medische en paramedische omkadering. Een maatschappelijk assistent en een opvoeder verzorgen bovendien het sociale luik en begeleiden de opvolging van de opgenomen persoon.

De invoering van dit nieuwe instrument sluit aan bij het streven om een opvang te verzorgen die zo goed als mogelijk is aangepast aan de situatie van de mensen die door Samusocial worden geholpen. Ook ontlast het de noodopvangcapaciteit van Samusocial die vandaag nog in grote mate gebruikt wordt om onderdak te verlenen aan zieke mensen voor wie één verdere nacht in de buitenlucht onmiddellijk gevaar inhoudt.

Dank zij de nieuwe structuur komen plaatsen vrij in onze eerstelijnsopvang. Dat zijn plaatsen die we kunnen benutten om acute noodsituaties op te vangen (uitzetting uit de woning, gezinsproblemen, partnergeweld, brand, …).

 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.