Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial probeert hulp te bieden aan de mensen die uit het Zuidstation zijn geëvacueerd.

07/09/2023

Sinds een aantal dagen richt de overheid sterk haar aandacht op het Zuidstation met meerdere evacuatie-acties voor daklozen die er een onderkomen hadden gevonden.

Samusocial maakt zich zorgen over deze maatregelen die louter een structureel probleem verplaatsen, zeker omdat ze helaas niet gepaard gaan met mogelijke alternatieven voor de mensen die er weggehaald werden. Ze vergroten verder hun noden op een moment dat de verblijfscapaciteit voor alle bevolkingsgroepen verzadigd is.

De teams van Samusocial willen aanwezig zijn bij de mensen die zijn geëvacueerd om ze te ondersteunen en te proberen ze te helpen, want hun hachelijke situatie wordt door deze evacuatie nog nijpender. Daarom voorzien wij in een distributiepunt voor dekens en voedsel op de Europa-esplanade, als tweede lijn bij de evacuaties – ook als er nog zouden komen – door de overheid.

Omdat onze opvangcentra vandaag al vol zijn, beperkt de mogelijkheid om mensen over te brengen naar een tijdelijk verblijf zich tot de meest kwetsbare mensen. Voor alleenstaande mannen en vrouwen en voor gezinnen met kinderen zien onze teams zich daardoor elke dag weer genoodzaakt om de verzoeken om onderdak te weigeren.

Daarnaast blijven onze mobiele hulpteams het hele jaar door, dag en nacht de straten van de stad doorkruisen met als doel onmiddellijke medische, psychologische en sociale hulp te bieden aan alle daklozen in openbare ruimten, ook in de Brusselse treinstations.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.