Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial, Stad Brussel en OCMW doen verder met de operatie “Koudegolf – Gezinnen op straat”

19/01/2017


Aangezien de koude temperaturen heeft Samusocial vorige maandag een operatie “Koudegolf-Gezinnen op straat” opgestart, in samenwerking met de Stad Brussel, het OCMW, de politiediensten en het UZ Sint Pieter.


De huidige koudegolf is inderdaad een groot risico van onderkoeling bij dakloze mensen. In de afgelopen weken wijgerden merdere families met kinderen – soms peuters, die dus bijzonders kwetsbaar zijn – ,  in onze centra te komen overnachten.


Na overleg met de Stad Brussel en andere belangrijke sociale actors (OCMW Brussel, Politie, UZ Sint-Pieter) heeft Samusocial zijn actie op straat versterkt, om risikos  te vermeiden.


In de nacht van maandag op dinsdag leidde de operatie tot de opvang van meerdere volwassenen, maar vooral van 8 gezinnen met 14 jonge kinderen die naar schuilplaatsen van Samusocial werden gebracht. Sinds dinsdag komen ieder avond deze gezinnen spontaan naar onze centra.


Samusocial biedt 24u/24 opvang aan families in nood in het kader van het winterplan. 1192 mensen overnachtten vorige nacht in onze centra, waronder 337 gezinsleden.


Wij vragen aan iedereen ons elke noodsituatie door te wijzen via gratis nummer 0800/99.340.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.