Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial verhuist meer dan 300 personen in gezinnen naar een nieuw centrum in Oudergem

23/02/2022

Elke dag worden tussen 450 en 500 personen in gezinnen, zonder oplossing inzake huisvesting, door Samusocial gehuisvest. Sinds 2 jaar wordt een 350-tal van deze personen gehuisvest in een hotel gelegen in de Noordwijk dat in het begin van de gezondheidscrisis hiervoor geopend werd.

Omwille van vertragingen opgetreden bij de renovatie van ons centrum in de Poincarélaan moesten we nu, aangezien het hotel zijn hotelactiviteiten herneemt, dringend een ander gebouw vinden om de gezinnen te kunnen blijven huisvesten.

Vanaf deze maandag worden de eerste gezinnen overgebracht van het hotel in de Noordwijk naar een degelijk kantorengebouw in Oudergem dat door een privébedrijf ter beschikking wordt gesteld. Het gebouw werd door onze logistieke en technische teams ingericht en uitgerust. Zij hebben in het weekend een race tegen de klok gelopen teneinde het centrum functioneel te maken. Het gebouw zal reeds vanaf deze week onderdak bieden aan 101 gezinnen, hetzij 313 personen waaronder 182 kinderen. Onder hen bevinden zich 80 eenoudergezinnen, alleenstaande moeders met kinderen, waarvan een groot aantal slachtoffers zijn van huiselijk geweld.

De opvang is residentieel (24u op 24); elk gezin beschikt over een privékamer en krijgt 3 maaltijden per dag. Een Cel “Het kleine kind en ondersteuning bij het ouderschap”, beheerd door twee psychologen en twee kinderverzorgsters, gelegen in een rustigere hoek van het centrum zal toezien op het welzijn van kinderen jonger dan 6 jaar. Kinderen van schoolgaande leeftijd worden naar school gestuurd. Elk opgevangen gezin krijgt een psycho-medisch-sociale ondersteunende begeleiding. Laten we niet vergeten dat onze begeleidingsteams in 2021 aan 939 personen in gezinnen alternatieve oplossingen voor de noodopvang hebben kunnen bieden.

Opvang en infrastructuur in de praktijk: 

  • Opvang 24/24 in privékamers (één gezin/kamer)
  • 148 kamers
  • Bureaus voor psychosociale gesprekken
  • Een eerstehulppost
  • Collectieve leefruimtes (restaurant, salon)
  • Een ruimte voor kleine kinderen
  • Een studie-en huiswerkruimte en ontspanningsruimtes voor jongeren (tafelvoetbal, bibliotheek, …)

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.