Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Samusocial zorgt voor een oplossing bij het onderbrengen van de bewoners van Porte d’Ulysse

20/03/2023

Vorige vrijdag legde een brand het grote opvangcentrum van het Burgerplatform BelRefugees in de as. ‘Porte d’Ulysse’ had een capaciteit van 350 plaatsen voor de opvang van mannen.

Er waren 247 bewoners in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. Gelukkig konden ze allemaal ongedeerd worden geëvacueerd. 36 van hen werden ondergebracht in andere voorzieningen van het Burgerplatform, 11 bewoners zijn begeleid naar opvangcentra van het Rode Kruis en 200 anderen vonden onderdak in de gemeentelijke sportzaal Crossing in Schaarbeek, waar zij voor het weekend zijn opgevangen.

Aangezien in deze tijdelijke noodopvang geen aangepaste omkadering mogelijk is, is Samusocial het hele weekend in het getouw geweest om in allerijl een gebouw bestemd voor Oekraïense vluchtelingen vrij te maken dat oorspronkelijk eind maart de deuren zou sluiten. Onze teams op het terrein hebben dit weekend keihard gewerkt om het gebouw vrij te maken door de overblijvende Oekraïense bewoners onder te brengen in andere voorzieningen beheerd door de verenigingen Communa en Ukrainian Voices.

In het gebouw dat door de Samusocial is vrijgemaakt, kan het Burgerplatform nu een opvangprogramma opzetten voor 103 personen die rechtstreeks overkomen vanuit de Crossing in Schaarbeek. Voor de 97 overige mannen die nog in de Crossing verblijven, hebben het Gewest en het Burgerplatform andere opvangmogelijkheden gevonden.

Samusocial en het Burgerplatform danken alle teams op het terrein voor hun reactiesnelheid en hun inzet in deze bijzonder moeilijke context.

*Om veiligheidsredenen wordt het adres van de locatie voorlopig niet vrijgegeven.

Photo : Plateforme citoyenne – BelRefugees – Burgerplatform

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.