Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Sluiting van het opvangcentrum voor asielzoekers van Neder-Over-Hembeek : Samusocial verplicht om afscheid te nemen van 31 werknemers

23/05/2018

Samusocial zal na de binnenkorte sluiting van het opvangcentrum van Neder-Over-Hembeek gedwongen zijn om afscheid te nemen van 31  werknemers die betrokken zijn bij zijn programma voor asielzoekers. 

Deze beslissing moest genomen worden  na de niet-verlenging van de overeenkomst van het federale agentschap Fedasil, die Samusocial tot 30 juni 2018 machtigd voor het beheer van 250 pre-opvangplaatsen in dit centrum.

De niet-verlenging van het mandaat en de sluiting van dit opvangprogramma volgen het besluit van de federale regering om meer dan 6.450 opvangplaatsen in het asielnetwerk van asielzoekers te sluiten. Samusocial maar ook Caritas en het Rode Kruis worden inderdaad geconfronteerd met dezelfde behoefte om plaatsen te sluiten bij programma’s waarvan de financiering niet wordt verlengd.

42 werknemers blijven betrokken bij het asielzoekersprogramma na de sluiting van het centrum Neder-Over-Heembeek op 30 juni. De overeenkomst met Fedasil machtigd ons nog steeds voor de opvang van 250 asielzoekers in het opvangcentrum van de Fritz Toussaint-straat in Elsene.

Zoals voorzien in de Renault-procedure dat geactiveerd werd, onderzoekt de directie van Samusocial  alle manieren om het personeel te herinzetten om het banenverlies zo veel mogelijk te beperken. Samusocial werkt ook samen met het Fedasil-agentschap om ervoor te zorgen dat de sluiting van het transitcentrum geleidelijk en in de best mogelijke omstandigheden voor zowel de werknemers als de bewoners gebeurt.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.