Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Steeds meer gezinnen in de centra van Samusocial : officiële presentatie van onze familie-winteropvangcentrum

14/02/2017


Gisteravond overnachtten 1332 personen in de verschillende centra van Samusocial :
  • 800 alleenstaande mannen
  • 151 alleenstaande vrouwen
  • 110 families (381 personen, waaronder 220 kinderen

Gezinnen zijn een groot deel van ons publiek. Op 13 februari presenteerde we ons winteropvangcentrum voor families aan Meneer André Flahaut (Minister van Ambtenarenzaken van Federatie Wallonie-Brussel). Hij zorgde voor een vereenvoudigde terbeschikingstelleing van het gebouw, met steun van de SPABS.
De Burgemeester van Vorst, Meneer Marc-Jean Ghyssels was ook aanwezig : hij activeerde de plaatselijke diensten , die samen de verankering van het opvangcentrum in het lokaal associatief milieu mogelijk hebben gemaakt. Mvr Pascale Peraita, als deel van het Raad van Bestuur van Samusocial en tegelijkertijd Voorzitter van het OCMW 1000Brussel onderstreepte de positieve en lange samenwerking tussen Samusocial en deze eerstelijn actoren.
Het is trouwens in samenwerking met Stad Brussel en het OCMW 1000Brussel dat Samusocial zijn actie op het terrein kon versterken : tijdens de laatste koudegolf deden mobiele teams extra inspanningen om families te overtuigen om in onze opvangcentra te komen overnachten.
In Vorst hebben de gezinnen toegang tot een residentiële opvang en een globale dienstofferte, waaronder een complete psycho-sociale begeleiding.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.