Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Steun dakloze gezinnen deze winter!

21/12/2021

“We bezoeken regelmatig gezinnen op straat. We zijn hier op de Anspachlaan. We zijn ‘s nachts langsgekomen. Er liggen een klein meisje en een ander kind te slapen. Om hen niet te storen, laten we voedsel en kleding achter. We delen ook luiers en poedermelk uit omdat er kinderen bij zijn. De uitdaging voor ons is vooral een vertrouwensband op te bouwen en deze gezinnen mee te brengen naar onze opvangcentra, in de hoop dat er voldoende capaciteit zal zijn.” Geneviève, verpleegster van het mobiele team.

In de winter hebben daklozen bijzondere hulp nodig. In Brussel zijn meer dan 5.300 mensen dakloos of slecht gehuisvest. Dit jaar staat een aanzienlijk aantal gezinnen op straat, met jonge kinderen. Samusocial houdt vast aan het humanitaire basisprincipe dat geen enkel kind de nacht op straat mag doorbrengen.

Momenteel worden 430 personen met een gezin ondergebracht bij Samusocial en begeleid in hun zoektocht naar oplossingen om van de straat te geraken. De mobiele teams zijn ook dag en nacht actief in de straten van de hoofdstad om de vele gezinnen die op straat leven te helpen en hen, voor zover de capaciteit dat toelaat, mee te brengen naar onze opvangcentra. 

Wij moeten de werking van deze mobiele teams versterken. Daarom doen wij een beroep op u. Help deze winter deze gezinnen, doe een gift op www.samusocial.be 

Of door eenmalige steun:

  • met 40 € (of 22 €  na belastingaftrek), helpt u een gezin op straat door een volledige dienstverlening van een mobiel team te financieren (verzorging, maaltijden, begeleiding en doorverwijzing naar onze centra of andere hulpverlening)

 

Of door maandelijkse steun op lange termijn: 

  • met 10 €/maand (of 5,5 €/maand  na belastingaftrek) gedurende een jaar, helpt u drie dakloze gezinnen door drie volledige diensten van een mobiel team te financieren (verzorging, maaltijden, begeleiding en doorverwijzing naar onze centra of andere hulpverlening).

Ik doe een gift om de gezinnen te helpen

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.