Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Vals alarm op Anthrax in een centrum van Samusocial

04/03/2017


Deze zaterdagmiddad werd een anthrax alarm geactiveerd door de spoeddiensten nadat twee  medewerkers van de schoonmaakploeg van Samusocial zich slecht voelden.
Nadat 2 medewerkers een vuilnisbak van een kamer in het onthaalcentrum van het Vestjestraat hebben leeggemaakt hebben ze symptomen van hoofdpijn en keelirritatie gekregen. De stof die van de vuilbak kwam zou de oorzaak van hun onwelzijn zijn. De spoeddiensten hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen en de antrax procedure werd geactiveerd.
Alle mensen die in contact waren met de verdachte vuilnis en de leden van de schoonmaakploeg – 7 personen : 5 medewerkers en 2 bewoners werden onmiddellijk meegenomen naar het Universitair Ziekenhuis St-Pieter. Ze werden geisoleerd en grondig onderzocht. Een veiligheidsperimeter werd opgesteld door de DBDMH en de Politiediensten om in goede omstandigheden te kunnen werken en alle risiko van besmetting te voorkomen.
Civiele bescherming en het UZ St Pieter hebben de stof die uit het zak kwam geanalyseerd : ze bevestigen dat er geen spoor van anthrax  werd gevonden.
Eind van de namiddag werd het veiligheidsperimeter rond het centrum Samusocial opgeheven. De personen die in het St Pieter ziekenhuis werden  onderzocht konden gezond terug naar huis keren.
Samusocial is heel blij over de responsiviteit van de verschillende hulpdiensten. We bedanken van harte  het UZ St Pieter en Professor Mols, de Politie en de DBDMH-diensten voor het optimaal beheer van deze valse alarm.
close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.