Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Verhuizing van de opvang voor gezinnen van Sint-Lambrechts-Woluwe naar Schaarbeek

07/12/2022

Na acht jaar in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe verhuist onze voorziening voor gestabiliseerde gezinnen vandaag naar Schaarbeek. De gewestelijke overheid stelt Samusocial een volledig opgeknapt gebouw ter beschikking om dit publiek onder te brengen. De totale capaciteit van het opvangcentrum bedraagt 89 personen.

Vanaf 16 uur nemen ruim 70 mensen met gezin hun intrek in hun nieuwe woonplek.

Bij aankomst krijgen zij een kamer toegewezen op basis van de gezinssamenstelling (aantal kinderen en leeftijden). Vervolgens nemen ze hun intrek, waarbij ze kunnen rekenen op de gewaardeerde hulp van de vrijwilligers van Serve The City bij het uitpakken van hun dozen. Diezelfde vrijwilligers zorgen ook voor de inrichting van de bibliotheek van het centrum. De bewoners kunnen ook gebruik maken van een multimediaruimte met vrije toegang tot meerdere computers.

Vanavond nuttigen de gezinnen hun eerste warme maaltijd want alle keukenuitrusting staat er al. Geleidelijk aan hervatten nu alle activiteiten die deel uitmaken van het leven van het centrum: huiswerkbegeleiding, Franse les, “Vrouwendonderdag”…

Onlangs nog vond voor de omwonenden van het centrum een informatievergadering plaats in aanwezigheid van burgemeester Cécile Jodogne en enkele onmisbare partners van Samusocial (het OCMW, de politie…). Naast de contacten met de partners en de gemeentelijke overheid is “het creëren van nieuwe associatieve samenwerkingsnetwerken in deze gemeente waar we net aankomen” één van de prioriteiten voor Clément Foissac, de verantwoordelijke van het centrum.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.