Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Verhuizing van de voorziening voor aanvragers van internationale bescherming van Etterbeek naar Laken

24/05/2023

Op maandag 22 mei verhuist ons opvangprogramma voor aanvragers van internationale bescherming dat oorspronkelijk in Etterbeek een thuisbasis vond naar een nieuw gebouw in de gemeente Laken.

Na 2 jaar activiteit in Etterbeek loopt onze huurovereenkomst af en verhuist ons centrum voor mensen die internationale bescherming vragen naar de gemeente Laken.

Het dienstenaanbod blijft hetzelfde: het centrum vangt bij maximumcapaciteit 350 mensen op (mannen, vrouwen, gezinnen en NBM) voor langetermijnopvang van dit specifieke publiek.

De geboden opvang blijft residentieel, waarbij de mensen dus 24 uur per dag en zeven dagen per week in het centrum verblijven, met als bijzonderheid dat de bewoners volledig zelfstandig instaan voor de maaltijden (zowel boodschappen doen als koken) en voor hun wasgoed in de wasruimte die ter beschikking is.

De bewoners kunnen ter plaatse ook cursussen volgen (taallessen, maatschappijleer enz.) en deelnemen aan ludieke en culturele activiteiten. De scholing van de kinderen is voor ouders een voorwaarde om in het centrum te blijven;

Samusocial heeft momenteel een totale capaciteit van 898 plaatsen voor personen die internationale bescherming zoeken en van 90 plaatsen in een specifiek centrum voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBM).

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.