Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Volledige sluiting van het winterplan op 2 mei

26/04/2016

thermometre hiverHet winterplan voor Brusselse daklozen is gedeeltelijk dichtgegaan op maandag 25 april.
Het wintercentrum voor alleenstaande mannen van de Koningsstraat heeft de deuren gesloten terwijl het centrum van de Poincarélaan nog actief blijft tot maandag 2 mei voor de opvang van alleenstaande vrouwen en de meest kwetsbare alleenstaande mannen.

Tot 2 mei vangt het permanent centrum van het Vestje in een regime van 12u/24 (nachtopvang) nog alle gezinnen op die om onderdak verzoeken.

Op 2 mei sluit de laatste winteropvang (Poincarélaan) de deuren. Samusocial valt daarmee terug op een totale beschikbare capaciteit van 280 plaatsen voor de daklozen van Brussel :

  • 110 plaatsen voor de opvang van gezinnen, vrouwen en kwetsbare mannen in het centrum voor noodopvang van het Vestje.
  • 130 plaatsen voor de opvang van gezinnen in het centrum van Woluwe.
  • 38 plaatsen voor zieke personen in het gemedicaliseerd verblijfscentrum- de MediHalte – in Laken.

Vanaf 2 mei is het helaas niet langer mogelijk om een plaats te waarborgen aan alle gezinnen die om onderdak verzoeken.

Zoals elke dag van het jaar zetten de mobiele hulpteams ook hun “maraude” voort om noodhulp te bieden (onderdak, doorverwijzing naar opvangstructuren, medische verzorging, psychosociale begeleiding) voor de kwetsbaarste mensen op straat.

Tijdens dit winterplan zijn ruim 4.500 verschillende mensen opgevangen in de verschillende centra van Samusocial. Dat betekent dat iedere avond tot 1.200 mensen opgevangen werden voor onderdak, een maaltijd, psychosociale begeleiding en medische raadpleging.
Samusocial heeft zijn eerste doelstelling bereikt : elke dag de opvang verzorgen van alle mensen die om onderdak vragen, want niemand hoefde geweigerd te worden bij gebrek aan plaats.
Maar het winterplan, dat zijn ook de mobiele teams die iedere avond opnieuw de meest gedesocialiseerde mensen tegemoet treden.

Een meer gedetailleerde balans van de winteropvang wordt weldra meegedeeld.

Van harte dank aan onze partners op het terrein, in het bijzonder het OCMW van de Stad Brussel, Dokters van de Wereld België, de vzw Solidarité Grands Froids, het project 86400 en de talloze andere verenigingen waarmee Samusocial iedere dag opnieuw samenwerkt om mensen te helpen die in sociale nood verkeren.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.