Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Vraag van de maand : Welke maatregelen werden er genomen om diefstallen in de opvangcentra te voorkomen?

29/12/2021

Tal van daklozen zijn terughoudend om naar opvangcentra te gaan uit schrik voor diefstallen en/of om een zekere sfeer van onveiligheid te vermijden die soms kan heersen in de grote opvangstructuren.
We zijn ons echt bewust van deze problematiek en doen alles aan het algemene verbeteringsproces van de opvangkwaliteit, meer dan 2 jaar geleden opgestart. Samusocial heeft sinds enkele maanden ‘werven’ opgezet om haar bewoners meer comfortabele verblijfplaatsen te bieden waar ze zich ook veilig kunnen voelen.

Aanzienlijke inrichtingswerken in bepaalde structuren maken het voortaan mogelijk om de mensen te ontvangen in kleine kamers (maximum 8 tot 10 plaatsen), liever dan in de vroegere slaapzalen met een grote capaciteit, soms tot 40 plaatsen.   

Onze centra zijn bovendien allemaal uitgerust met bagagedepots onder toezicht, wat de bewoners in staat stelt hun waardevolle voorwerpen te beveiligen. ‘s Nachts wordt de veiligheid in onze centra gegarandeerd door toezichters, aanwezig op elke verdieping. Ze zorgen voor inachtneming van de rust en blijven beschikbaar om te antwoorden op vragen van de bewoners, op elk moment van de nacht. Een portier-receptionist verbonden met de sociale dienst controleert ook wie er binnenkomt en buitengaat. 

De begeleiding en uitrusting wordt constant beoordeeld teneinde de aanpassingen mogelijk te maken, vereist om de veiligheid van onze centra te versterken. 

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.