Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Hoe zorgt Samusocial ervoor dat daklozen toegang hebben tot producten voor basishygiëne? 

24/03/2021

Toegang hebben tot hygiëne is essentieel voor mensen die op straat leven. Een goede hygiëne helpt niet alleen overdraagbare ziekten te voorkomen, maar is ook belangrijk voor een positief herstel van hun zelfbeeld. Dit is een essentiële stap bij het krijgen van een beter gevoel van eigenwaarde en om zichzelf weer op orde te krijgen.

De verdeling van hygiëneproducten verloopt verschillend naargelang van onze voorzieningen en onze missies. Zo worden in onze centra voor families of van Fedasil systematisch hygiënekits overhandigd die aangepast zijn aan de leeftijd en het geslacht van de bewoners bij hun aankomst (maandverband, scheerschuim, enz.). In onze centra voor noodopvang spelen wij op een gepersonaliseerde manier in op de specifieke behoeften van de bewoners. Het mobiele team staat in voor het verstrekken van hygiëneproducten aan mensen die niet de mogelijkheid hebben om naar onze centra te gaan of dit niet wensen.

Onze ambities op het gebied van hygiëne houden zeker niet op bij de verdeling van essentiële benodigdheden. Wij moeten er ook voor zorgen dat de mensen die we helpen toegang hebben tot dit soort diensten buiten die welke door Samusocial worden aangeboden. Daarom werken wij voortdurend samen met gespecialiseerde partners. Deze partners zijn onder meer: La fontaine, Art .23, Doucheflux.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.