Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

Vangt Samusocial de huisdieren van daklozen op?

31/03/2021

Huisdieren kunnen een waardevolle steun zijn voor daklozen. Wij zijn ons al lang bewust van de cruciale rol die huisdieren spelen in het psychologische en emotionele evenwicht van onze begunstigden. Door herhaalde verhuizingen en de ontoereikendheid van onze gebouwen voor de huisvesting van dieren hebben wij echter nog geen onderdak kunnen bieden aan daklozen die vergezeld zijn van hun huisdieren.

Het organiseren van dit soort accommodatie is geen sinecure. Sommige eigenaars aanvaarden opvang terwijl hun huisdier in een andere kamer van het centrum verblijft, anderen willen absoluut dat hun viervoeter hun slaapruimte deelt. Er zijn dus aanpassingen nodig om dit publiek te bereiken, maar niet al onze bewoners delen de liefde voor dieren. Deze regelingen leiden steevast tot hygiëneproblemen, maar ook tot het verlies van ruimte voor onze begunstigden.

Er zij echter aan herinnerd dat wij, naar gelang van de configuratie van het centrum en het soort dieren, herhaaldelijk uitzonderingen op deze regel hebben gemaakt, zelfs als dat betekent dat er meer kunstgrepen aan te pas komen: katten in het kantoor van de coördinator van het centrum, kleine tamme knaagdieren in een kooi enz.

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.