Bed close-new close-new Arrow Bed Facebook LinkedIn Night Phone Search mail Twitter

Samusocial

‘Vrouwen’ te zien in Waterloo vanaf 14 maart!

08/03/2024

3 jaar na de tentoonstelling in het Europees Parlement keert ‘Vrouwen’ terug naar de Espace Bernier in Waterloo. Actueler dan ooit, nu het aantal vrouwen op straat als gevolg van huiselijk en familiaal geweld toeneemt. De tentoonstelling vormt een gelegenheid om het leven van deze vrouwen in herinnering te brengen:

De reeks van 15 portretten belicht het parcours van deze vrouwen die ondersteund worden door Samusocial, gezien door de ogen van fotograaf Gaël Turine met teksten van Anne-Cécile Huwart.

Het zijn vrouwen die ‘chronisch dakloos’ zijn, ‘slachtoffer van geweld’, ‘slachtoffer van mensenhandel’, ‘ziek’, ‘migrant’, ‘verbannen’, ‘drugsverslaafd’, ‘alcoholist’ etc. Maar bovenal zijn het vrouwen.

Vrouwen met een leven en een parcours achter zich dat vaak traumatisch is. Maar ook en vooral met een toekomst, een horizon waarop positief actie ondernomen kan worden.

Mis de kans niet om dit prachtige project (opnieuw) te komen bekijken: Kom naar de vernissage op donderdag 14 maart van 18.00 tot 20.00 u. in het cultureel centrum van Waterloo en ontmoet Gaël Turine, Anne-Cécile Huwart en Marta, hoofd van ons Vrouwencentrum.

Gratis tentoonstelling van 15 tot 31 maart 2024.
Cultureel centrum van Waterloo (Espace Bernier), Rue François Libert 26, 1410 Waterloo

Bekijk ook de webversie van onze tentoonstelling ‘Vrouwen’ en luister naar de audiogetuigenissen van vier van hen!

close

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand het recenste nieuws van Samusocial Brussels in je mailbox. Schrijf je in om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden om de nieuwsbrief naar het opgegeven adres te sturen. Je kan steeds met één klik uitschijven.